Sorin Grindeanu | Din 6 iulie se va da drumul la circulație pe podul de la Brăila

De Mihai NEGOMIREANU 23 Iunie 2023, 18:25 Editorial

Din 6 iulie se va da drumul la circulație pe podul de la Brăila

Aflat într-o vizită la Podul de la Brăila Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, însoțit de eurodeputatul de Brăila Mihai Tudose, a făcut declarații:

”Am hotărât împreună cu colegii și cu autoritățile publice locale și cu colegii de la CNAIR și cu companiile care au lucrat aici, ca darea în circulație să fie făcută cât de repede putem și asta înseamnă 6 iulie. În 6 iulie vom putea să dăm în circulație pe varianta Măcin. Lucrările sunt în proporție de aproape finalizate, mai sunt câteva lucruri de pus la punct, în rest toate sunt finalizate, dar aș vrea să fac o precizare importantă. Am luat decizia de a da drumul la circulație cât se poate de repede, spuneam în 6 iulie, deși vor mai urma lucrări. Așa cum bine știți, până la sfârșitul anului trebuie să fie dată în circulație și varianta Jijila și se va termina și aceasta, dar în următoarele săptămâni după darea în circulație vor trebui demontate aceste macarale mari pe care le vedeți și care și atunci am avut de ales între două variante.

Ori mai ținem o lună și ceva două până reușesc să dea jos aceste macarale, să le demonteze și ar însemna să treacă tot sezonul estival când va fi foarte mult folosit acest pod, ori să facem un program astfel încât să poată fi folosit podul, iar anumite ore să fie folosite pentru demontarea acestor macarale, ca să fiu mai exact și cred că este decizia corectă de a lăsa deschisă circulația tot weekend-ul fără niciun fel de întrerupere, pentru că eu cred că și noi credem că va fi cel mai circulată perioadă și de asemenea de dimineața de la 6 până seara la 8-9 să fie deschisă circulația, urmând ca pe timpul nopții să poată să facă aceste lucrări de demontare a macaralelor, aceste lucrări neputând fi făcute sub trafic, pentru că ar ar ar pune în pericol viața viața celor care vor folosi acest pod”, a spus Sorin Grindeanu.

“Voi merge cu colegii să văd şi Drumul Expres Brăila-Galaţi, să vedem cum lucrează acolo. În momentul acesta, din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, lucrările se desfăşoară foarte mult în zona podului de la Siret. Vom merge şi acolo, pentru că toată această dezvoltare nu este finalizată până când nu se va întâmpla şi acest Drum Expres Galaţi-Brăila, care – aşa cum vorbeam cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila – în final ar trebui să ducă şi spre dezvoltările celelalte, adică Drumul Expres Brăila-Focşani şi Drumul Expres Brăila-Buzău. Să nu uităm şi nu o să ratez niciun moment să spun că acea asociere de patru consilii judeţene – Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi, acel ADI s-a mişcat foarte bine şi a făcut foarte repede tot ce ţine de partea birocratică pentru drumul de mare viteză Galaţi-Chiciu. Iată că sunt încă trei dezvoltări de infrastructură în această zonă şi, bineînţeles, pe malul tulcean odată cu Jijila şi cu toate celelalte dezvoltări care duc spre Constanţa”.a continuat ministrul.

Mihai Tudose a declarat

“Până la urmă este o victorie a României și un vis implinit... E o victorie a locuitorilor“.

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 23 Iunie 2023, 18:25 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii